Dezhou Horti Center – China

Beschrijving

In navolging van het World Horti Center in het Westland is het initiatief gekomen om het Dezhou Horti Center te gaan realiseren. Dezhou is een stad in het noord-westen van de provincie Shandong in China, waar veel tuinbouw en agrarische ontwikkelingen zijn.

AAB is als architect ingeschakeld om het ontwerp van het gebouw te verzorgen. Inmiddels is er een gebouw ontworpen specifiek voor deze locatie, maar met een internationale uitstraling die zowel overdag als in de avond hightech glastuinbouw etaleert.

Architect Anton Hanemaaijer: ‘Eerst aan de basis staan van het ontwerp van het World Horti Center en nu ook in navolging daarvan het ontwerp van Dezhou Horti Center mogen verzorgen is ontzettend mooi. Eerder dit jaar heb ik een bezoek gebracht aan Dezhou om de locatie en de omgeving te verkennen en het eerste ontwerp door te spreken met de lokale partners. Dit heeft ervoor gezorgd dat het ontwerp niet alleen vanuit Nederlandse gedachten is opgezet, maar dat er ook specifieke ruimten zijn ontworpen voor de lokale bedrijven en cultuur.‘

AAB heeft in opdracht van Shandong Dutch Standard Greenhouse Agricultural Technology Co., Ltd. (‘DSG’) en in samenwerking met Dutch Greenhouse Operation Group BV (‘DGOG’) het hoofdgebouw ontworpen. Daarnaast maakt AAB in samenwerking met HortiTech de technische ontwerpen van de kassen. Naast het ontwerp in Dezhou is AAB ook betrokken bij andere Horti Center initiatieven.

Bekijk de volledige impressie via: https://bit.ly/2MhI1ou

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top